3 Μυστικά για να απαντάτε με Διπλωματία

Δεν είναι μυστικό η διπλωματία στην επικοινωνία μας είναι κάτι το οποίο χρειάζεται προσπάθεια και πρακτική για να είναι αποτελεσματική.

Πιο κάτω θα μοιραστώ μαζί σας 3 μυστικά για να απαντάτε με διπλωματία κατά την επικοινωνία σας:

1. Μιλήστε Τελευταίοι:

Υπάρχει η αντίληψη ότι αυτός που μιλάει πρώτος είναι το άτομο το οποίο κερδίζει το επιχείρημα. Κάτι το οποίο είναι εντελώς λανθασμένο!

Το ιδανικό είναι να ακούσετε τι έχουν να πουν όλοι πάρα πολύ καλά και να απαντήσετε  βασισμένοι πάνω σε αυτά που αναφερθήκαν όλα τα άτομα.

Με αυτόν τον τρόπο κερδίζεις τις εντυπώσεις και δεν φαίνεται ότι είσαι και αδιάλλακτος!

2. Μην το παίρνετε προσωπικά:

Όταν παίρνουμε προσωπικά οτιδήποτε λέγετε και γίνεται τότε γινόμαστε πιο επιθετικοί – υψώνουμε άμυνες και απαντάμε πολύ απότομα, (πολλές φορές )με αγένεια και χωρίς να σκεφτούμε.

Μην βάζετε τον εαυτό σας σε αυτή την διαδικασία!

Άλλωστε είναι καλό να βλέπετε την γενικότερη εικόνα των πραγμάτων – καθώς όλοι μας έχουμε κάποιους στόχους – μπορεί ο στόχος του απέναντι σου να είναι σε φέρει σε δύσκολη θέση και να σε κάνει να είσαι επιθετικός/η!

Την επόμενη φορά κατά την διάρκεια μιας συζήτησης  κάνε ένα βήμα πίσω και δες πιο σφαιρικά τα πράγματα! Να θυμάσαι ότι Τα φαινόμενα απαντούν!

3. Αλλάξτε την έκφραση σας από αρνητική σε θετική:

Η πρόθεση σας είναι πολύ σημαντική για την έκφραση του λόγου σας!

Μια αρχή είναι να αντικαταστήσετε τις αρνητικές σας λέξεις σε θετικές, να μάθετε ποιο είναι το επικοινωνιακό σας στυλ και να το αλλάξετε αναλόγως αποτελέσματος.

Και τέλος να μην θέλετε κάτι αρνητικό από τους ανθρώπους αλλά να πιστεύετε ότι υπάρχει κάτι καλό από όλους και όλα! – έτσι αλλάζει η πρόθεσή σας

Τα πιο πάνω είναι 3 βασικά μυστικά για να αλλάξετε την έκφραση του λόγου σας για περισσότερη εξάσκηση και εκμάθηση των τεχνικών διπλωματίας που θα συνιστούσε το Σεμινάριο Διπλωμάτιας

Christofi Vasiliki
Communication, Soft Skills
NAMA Certified Anger Management Specialist,
PR Specialist
Trainer and Coach

Survey

What is your Work most important Motivator?

View Results

Loading ... Loading ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ;

Για να συζητήσουμε για το πώς μπορεί η ομάδα μας να συμβάλει να επιτύχει η επιχείρηση σας τα επιθυμητά αποτελέσματα , παρακαλώΕπικοινωνήστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο και ένιωσα χαρούμενη που συμμετείχαμε ως εταιρεία. Πήραμε νέες ιδέες και μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της δουλειάς μας και της εταιρείας. Ο εκπαιδευτής ήταν εξαιρετικός, όλα τα παραδείγματα που παρουσίασε ήταν πολύ κατανοητά.
Elia Charalambous, Annitak Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization