6 Τρόποι για να Μειώσεις το Άγχος

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πολλές φορές όμως  δεν μπορούμε να το ελέγξουμε έτσι καταλήγουμε να ξεχειλίζουμε από άγχος.

Υπάρχουν 6 απλοί τρόποι, όπου εάν τους εφαρμόσεις θα μειώσεις το άγχος σου σημαντικά.

1) Αποδέξου το επιτέλους:

Το άγχος σε αρχικά στάδια είναι γεγονός της σύγχρονης ζωής που ζούμε.  Δεν μπορείς να το αποφύγεις εντελώς. Η άρνηση ότι δεν έχεις άγχος είναι κάτι το οποίο μεγιστοποιεί τα πράγματα. Μόλις το αποδεχτείς και μάθεις από πού προέρχεται θα είναι πολύ πιο εύκολο να το διαχειριστείς.

2) Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει όσο το σκέφτεσαι:

Όσο πιο πολύ σκέφτεσαι τα θέματα τα οποία σε αγχώνουν τόσο πιο δύσκολα και βαριά γίνονται μέσα στο μυαλό σου.  Νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε, ανήμπορος/η να τα διαχειριστείς. Έτσι και αλλιώς με το να σκέφτεσαι μόνο δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ,και δεν βρίσκεις λύσεις.

Απλοποίησε στο μυαλό σου τα θέματα τα οποία σε απασχολούν για να αρχίσεις να βρίσκεις λύσεις και να επικεντρώνεσαι στα σημαντικά. Η αγγλική φράση So What τα λέει όλα. Απέφευγε να σκέφτεσαι και να ασχολείσαι με θέματα που δεν αξίζουν.

3) Εξωτερίκευσε τα συναισθήματα σου:

Κλάψε ή χαμογέλασε αν αυτό νιώθεις!! Είναι καλύτερο να τα εξωτερικεύεις και να μην καταπιέζεσαι και να τα κρατάς μέσα σου. Οτιδήποτε σε μας πιέζει, μας αγχώνει κάποια στιγμή θα μας κάνει να ξεσπάσουμε και αυτό θα γίνει με επιθετικότητα (απότομο τρόπο). Δεν είναι ντροπή το συναίσθημα σου !  Όταν εκφράζεις τα συναισθήματα σου και τα βγάζεις από μέσα σου θα νιώθεις ηρεμία και δεν σε πνίγει κάτι.

4) Ένα To-do List είναι αρκετό!!

Μέσα στο μυαλό μας έχουμε πάρα πολλά πράγματα που σκεφτόμαστε και πολλές φορές τα ξεχνάμε ή αγχωνόμαστε ότι δεν θα τα προλάβουμε.

Η λύση είναι μια… Πάρε ένα To Do List (σε όποια μορφή θες ηλεκτρονική ή γραπτώς) και γράψε κάτω τι είναι απαραίτητο να γίνει, πότε και σε πόσο χρόνο διάστημα θα το κάνεις. Όταν τα γράφεις τα απλοποιείς μέσα στο μυαλό σου, και τα κάνεις επίσημα, έτσι δουλεύεις συγκεκριμένα χωρίς να χάνεις χρόνο. Όταν επικεντρωνόμαστε σε 1 πράγμα και θέσουμε και συγκεκριμένη ώρα που θα το κάνουμε, τότε αφοσιωνόμαστε σε αυτό και το τελειώνουμε. Το να προσπαθούμε να τα κάνουμε όλα μαζί , είναι άδικος κόπος, και μας αγχώνει ακόμη περισσότερο.

5) “Switch Off”

Πολύ σημαντικό αλλά συνήθως δεν το κάνουμε λόγω του ότι δεν προλαβαίνουμε! Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις 2 λεπτά μέσα στην μέρα.

Διάλεξε ποια θα είναι η ώρα που θα κάνεις switch off”. Όλοι μας το χρειαζόμαστε, 2 λεπτά είναι αρκετά. Ανασυγκροτούμε τον εαυτό μας και του δίνουμε ενέργεια.  Καλό είναι να το όταν είσαι μόνος/νη σου.

6) Απόφευγε τα αγχώδη άτομα:

Πάρα πολλά άτομα που έχουμε δίπλα μας είτε στην δουλειά ή στην προσωπική μας ζωή είναι πολύ αγχώδη και το μεταφέρουν και σε άλλα άτομα. Αν δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτά τα άτομα και δεν έχετε και στενές σχέσεις τότε , να τα αποφεύγεις γιατί θα σε αγχώσουν κι εσένα περισσότερο. Ή Δώσε τους αυτό το άρθρο που μόλις διάβασες!

Αυτοί είναι 6 απλοί τρόποι για να μειώσεις το άγχος σου.

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν προσπαθήσεις δεν μπορείς να ξέρεις αν δουλεύει ή όχι.

Και να θυμάστε, ότι και να γίνει να έχετε στο μυαλό σας So what

Δείτε εδώ σχετικό σεμινάριο

Christofi Vasiliki
Communication, Soft Skills and PR Specialist – Trainer and Coach
Conicon Ltd

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘHΣΟΥΜΕ;

Για να συζητήσουμε για το πώς η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να επιτύχει πραγματικά αποτελέσματα, παρακαλώ
Επικοινωνείστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Τέλειο σεμινάριο, έμαθα πώς να διαχειρίζομαι και να εξυπηρετώ καλύτερα τους πελάτες μου με λιγότερο άγχος χωρίς να χαλάω την διάθεση μου. Η Βασιλική ήταν τέλεια !!!

Πέτρος Ιωάννου, Gevorest Marketing Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization