8 Τρόποι να ενισχύσετε την επικοινωνία σας

Το να μπορείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά στις μέρες μας είναι πρόκληση, καθώς ο καθένας προσπαθεί να επικοινωνήσει τα δικά του θέματα χωρίς να λαμβάνει πολλές φορές υπόψιν του τα άτομα που έχει απέναντι του. Έτσι πιο κάτω θα μοιραστώ μαζί σας 8 πρακτικούς τρόπους για να ενισχύσετε την επικοινωνία σας.

  1. Αφήστε στην άκρη οτιδήποτε μπορεί να αποσπάσει την προσοχή σας.

Κινητά, φίλους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κλπ. Με αυτόν τον τρόπο θα δώσετε περισσότερη σημασία στην επικοινωνία που θα κάνετε αλλά θα νιώσει και το άτομο που έχετε απέναντι σας ότι σας ενδιαφέρει αυτό που συζητάτε. Δώστε σημασία στην επικοινωνία σας!

  1. Ενδυναμώστε την ακοή σας – Μην διακόπτετε!

Ακούστε πραγματικά τι σας λέει το άτομο απέναντι σας!! Μην αφήνετε τον εαυτό σας να ξεφεύγει και να σκέφτεται τα δικά του ή ακόμη χειρότερα μην σκέφτεστε το επόμενο επιχείρημα που θα δώσετε. Η ακρόαση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες μιας επιτυχημένης επικοινωνίας. Δείτε εδώ τα επίπεδα της ακρόασης. Μην τελειώνετε την φράση των συνομιλητών σας. Χρησιμοποιήστε το μυστικό της διπλωματίας.

  1. Επιλέγετε: 1-2 Θέματα συζήτησης κάθε φορά αρκούν.

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας σας μην επιλέγετε πολλά θέματα συζήτησης, επιλέξτε 1 ή 2. Έτσι θα μπορείτε να εστιάσετε στο θέμα που θέλετε και που είναι πιο σημαντικό. Αλλά και το άλλο άτομο απέναντι σας δεν θα πηγαινοέρχεται από το ένα θέμα στο άλλο.

  1. Δώστε σημασία στην Γλώσσα του Σώματος σας

Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας σας, να κοιτάτε τον άλλο στα μάτια, να κάνετε με το κεφάλι σας καταφατικές κινήσεις, για να νιώθει ότι τον ακούτε… αυτό θα ενισχύσει την επικοινωνία σας. Επίσης μπορείτε την ώρα που μιλάει ο άλλος να λέτε «μμ… ναι…». Έτσι θα νιώθει ότι πραγματικά θέλετε αυτήν την επικοινωνία. Επίσης παρατηρήστε τις δικές σας κινήσεις να μην είναι αμυντικές και επιθετικές.

  1. Κάντε στην άκρη τον εγωισμό σας

Ο Εγωισμός μας είναι αυτός που πολλές φορές μας κάνει να έχουμε κακή επικοινωνία με τους άλλους ανθρώπους. Κάντε στην άκρη το εγώ και δείτε το εμείς. Με αυτόν τον τρόπο θα επικοινωνείτε καλύτερα και θα πετυχαίνετε τους στόχους σας. Πολλές φορές, εστιάζουμε τόσο πολύ στο εγώ και πιστεύουμε ότι αυτό μπορεί να μας σώσει.

  1. Χρησιμοποιήστε Διπλωματία στην Επικοινωνία σας

Δεν είναι το τι λέμε… αλλά το πώς το λέμε. Και ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στην διπλωματία είναι να αντικαταστήσετε τις αρνητικές λέξεις που χρησιμοποιείτε με θετικές… Η διαφορά των αρνητικών λέξεων με τις θετικές είναι ότι είμαστε συνηθισμένοι να ακούμε ένα συγκεκριμένο τρόπο ομιλίας (τον αρνητικό). Όταν ακούσουμε τον θετικό… ξαφνιαζόμαστε… και τους ακούμε πιο θετικά.

  1. Να είστε ευγενικοί

Η ευγένεια είναι η πρακτική εφαρμογή των τρόπων που έχουμε μάθει μέχρι σήμερα… Μην την ξεχνάτε, είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για επιτυχία στην επικοινωνία σας. Σίγουρα έχετε δει ότι πολλές φορές η αγένεια μπορεί να κερδίζει στιγμιαία… αλλά ο μόνος λόγος που κερδίζει είναι επειδή οι υπόλοιποι δεν πέφτουν στο επίπεδο αυτών των ανθρώπων.

Να θυμάστε ότι με την ευγένεια μπορείτε να καταφέρετε περισσότερα!!!

  1. Πείστε τον εαυτό σας ότι χρειάζεται αυτή την επικοινωνία

Όταν πηγαίνεις με το ζόρι να επικοινωνήσεις με κάποιο άτομο, έχει καταδικάσει ήδη την επικοινωνία σου γιατί είσαι προκατειλημμένος προς το θέμα αυτό. Αν αλλάξεις τον τρόπο σκέψης σου, και πας με πιο θετικό τρόπο σίγουρα θα δεις την διαφορά.

Μέσα από αυτούς τους 8 τρόπους θα ενισχύσετε την επικοινωνία σας και θα δείτε την διαφορά στην καθημερινότητα σας.

Communication is our way!!!!

Κάντε click και Δείτε το Σχετικό Σεμινάριο “Αποτελεσματική Επικοινωνία και Αντιμετώπιση του Εαυτού σας και των Υπολοίπων”

Christofi Vasiliki
Communication, Soft Skills and PR Specialist – Trainer and Coach
Conicon Ltd

επικοινωνία - communication

Survey

What is your Work most important Motivator?

View Results

Loading ... Loading ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ;

Για να συζητήσουμε για το πώς μπορεί η ομάδα μας να συμβάλει να επιτύχει η επιχείρηση σας τα επιθυμητά αποτελέσματα , παρακαλώΕπικοινωνήστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο και ένιωσα χαρούμενη που συμμετείχαμε ως εταιρεία. Πήραμε νέες ιδέες και μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της δουλειάς μας και της εταιρείας. Ο εκπαιδευτής ήταν εξαιρετικός, όλα τα παραδείγματα που παρουσίασε ήταν πολύ κατανοητά.
Elia Charalambous, Annitak Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization