Μήπως η Γραπτή Επικοινωνία επηρεάζει τους πελάτες και τους συνεργάτες μας???

Η γραπτή επικοινωνία μπορεί να γίνει από εντελώς απρόσωπή εως και οικεία και μέσα από αυτή να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας (εταιρικούς και ατομικούς).

Το θέμα είναι να ξέρουμε πώς να επικοινωνούμε γραπτώς και να δίνουμε σημασία σε αυτές τις μικρές λεπτομέρειες γιατί οι πελάτες και οι συνεργάτες μας δίνουν !

Να σας δώσω ένα παράδειγμα μέσα από προσωπική εμπειρία για να καταλάβετε τι σημάνει απρόσωπο μήνυμα.

Είχα στείλει σε ένα συνεργάτη μας (διευθυντικό στέλεχος) ένα email  στο οποίο ανάφερα πολλά πράγματα τα οποία τους έδιναν λύσεις και δεν χρειαζόταν να τα ψάξουν…. Και στο τέλος επειδή η μέρα ήταν Παρασκευή του έγραψα «Να έχετε ένα ωραίο Σαββατοκύριακο».

Τι απάντηση πήρα;; ….. «Noted»

Στην αρχή ούτε εγώ το πίστεψα, αλλά ναι… η απάντηση σε αυτό το email ήταν «Noted».

Περίμενα τουλάχιστο ένα ευχαριστώ ή έστω ένα Καλό Σαββατοκύριακο.

Τις περισσότερες φορές λόγω πίεσης απαντούμε σε emails αμέσως και απότομα, τα οποία μπορεί να μας κοστίσουν λόγω του ότι είναι τόσο απρόσωπα.

Κάντε αυτό το διαφορετικό που θέλετε να δείτε από τους άλλους, για να δείτε την διαφορά.

Χρησιμοποιήστε εκφράσεις οι οποίες αρέσουν στους ανθρώπου (σε επαγγελματικό επίπεδο). Και να διεγείρουν το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους – το συναίσθημα και την φαντασία. Να θυμάστε ότι όλοι οι άνθρωποι ενεργοποιούν την όποια απόφαση τους με το συναίσθημα και ακολούθως αποφασίζουν με την λογική.

be the change you want to see

Christofi Vasiliki

Communication, Soft Skills and PR Specialist – Trainer and Coach

Conicon Ltd

Survey

What is your Work most important Motivator?

View Results

Loading ... Loading ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ;

Για να συζητήσουμε για το πώς μπορεί η ομάδα μας να συμβάλει να επιτύχει η επιχείρηση σας τα επιθυμητά αποτελέσματα , παρακαλώΕπικοινωνήστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο και ένιωσα χαρούμενη που συμμετείχαμε ως εταιρεία. Πήραμε νέες ιδέες και μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της δουλειάς μας και της εταιρείας. Ο εκπαιδευτής ήταν εξαιρετικός, όλα τα παραδείγματα που παρουσίασε ήταν πολύ κατανοητά.
Elia Charalambous, Annitak Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization