Είσαι ένας Πόρος ή ένα Κεφάλαιο? Εγώ είμαι ο Γιαννάκης! Από το HR στο THTP Σήμερα!

Θα θέλατε να σας φωνάζουν πόρο(ανθρώπινο) ή με το όνομα σας?

Οι ενέργειες και οι συμπεριφορές είναι τα αποτελέσματα των σκέψεων που με τη σειρά τους πηγάζουν από τις αντιλήψεις. Πως μπορείς να με ερμηνεύσεις ως πόρο(ανθρώπινο) ή κεφάλαιο(ανθρώπινο) και να με ηγηθείς ως Γιαννάκης? Παράξενο, ε?

Οι άνθρωποι την τελευταία δεκαετία άλλαξαν περισσότερο από ότι είχαν αλλάξει τον περασμένο αιώνα.

Μία από τις κύριες αλλαγές έχει να κάνει με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων των ανθρώπων. Οι άνθρωποι (καταναλωτές, εργαζόμενοι, διευθυντές, μέλη της οικογένειας) ενεργοποιούν τις αποφάσεις τους με βάση τα συναισθήματα και τη φαντασία (το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου) και τελικά τις παίρνουν με βάση τη λογική (αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου). Ως εκ τούτου, το σημείο ενεργοποίησης οποιασδήποτε απόφασης είναι το συναισθηματικό και δημιουργικό μέρος του εγκεφάλου ενός ατόμου. Με απλά λόγια αν θέλετε κάποιος να πάρει μια απόφαση ευνοϊκή προς εσάς θα έχετε καλύτερες πιθανότητες αν ενεργοποιήσετε το συναισθηματικό (δεξί) ημισφαίριο του εγκεφάλου αυτού του ατόμου.

Αυτή η αλλαγή έχει επηρεάσει δραστικά το σχεδιασμό προϊόντων, το μάρκετινγκ, τις πωλήσεις, τη διαχείριση, την ηγεσία και οποιαδήποτε δραστηριότητα μέσω της οποίας οι άνθρωποι αλληλοεπιδρούν. Αναπόφευκτα, έχει επηρεάσει τεράστια τις διαδικασίες που σχετίζονται με τη διαχείριση των ανθρώπων. Οι όροι ανθρώπινο δυναμικό ή ανθρώπινο κεφαλαίο είναι όροι του αριστερού ημισφαίριου του εγκεφάλου. Επομένως αυτή η ορολογία απέχει πολύ από την ενεργοποίηση των αποφάσεων των ανθρώπων. Πρέπει να αλλάξουν αμέσως! Ομοίως και όλες οι πρακτικές που σχετίζονται με τους ανθρώπους.

Αλλά από την άλλη πλευρά δεν είναι τόσο εύκολο και είναι και πολύ ακριβό να αλλάξουμε το πρόγραμμα σπουδών των πανεπιστημίων, τους τίτλους και τις επαγγελματικές κάρτες. Μετά από όλα, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού είναι πολύ εξουσιαστικός τίτλος και ακούγετε… Δεν ξέρω! Πως ακούγετε? Λογικός και τολμηρός αλλά ποτέ συναισθηματικός ή έστω και ελαφρώς δημιουργικός.

Δες εδώ πως το HR μετατρέπεται σε THTP- Talent Hiring and People Performance Management.

Yiannakis Mouzouris
B.Sc. Mech. Eng., M.Sc. Mgt
Business Consultant / Trainer
Performance Management Specialist

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘHΣΟΥΜΕ;

Για να συζητήσουμε για το πώς η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να επιτύχει πραγματικά αποτελέσματα, παρακαλώ
Επικοινωνείστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Πολύ εποικοδομητικό και επιμορφωτικό σεμινάριο! Μας δόθηκαν ιδέες για οργάνωση και διεκπεραίωση των αλλαγών.  
Μαρία Αριστοτέλους, Σύνδεσμος Ευημερίας Ατόμων με Νοητική Αναπηρία

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization