Εξ ’αποστάσεως Συνέντευξη – Πώς να Μεγιστοποιήσεις τα Ποσοστά Επιτυχίας σου

eksapostasews sinenteuksi

Οι εξ’ αποστάσεως συνεντεύξεις είναι πλέον καθημερινότητα για πολλές εταιρείες και κατ’ επέκταση για πολλούς υποψήφιους.

Για αυτό τον λόγο πιο κάτω θα μοιραστώ μαζί σας συμβουλές για να είστε προετοιμασμένοι και να μεγιστοποιήσετε τα ποσοστά επιτυχίας σας.

1. Επαγγελματικός Χώρος συνέντευξης
Δημιούργησε ένα χώρο συνέντευξης επαγγελματικό ! να μην φαίνεται ο χώρος ατημέλητος και αντικείμενα που δεν συνθέτουν προγραμματισμό πχ. Το κρεβάτι, η κουζίνα, πεταμένα ρούχα)

2. Σύνδεση – Όχι με smartphone
Χρησιμοποίησε υπολογιστή ή τουλάχιστο tablet όπου θα μπορείς να το στήσεις σε ευθεία και βεβαιώσου ότι η σύνδεση σου είναι σταθερή.

3. Χρησιμοποίησε υψηλής ευκρίνειας κάμερα:
Οι περισσότερες κάμερες υπολογιστών δεν είναι υψηλής ευκρίνειας (high quality) , έτσι η αγορά μιας κάμερας θα κάνει τεράστια διαφορά στην ποιότητα της εικόνας που θα έχεις.

4. Να κοιτάς την Κάμερα
Μην παρασυρθείς από την εικόνα και κοιτάς τα παράθυρα των ατόμων που σου κάνουν συνέντευξη. Να κοιτάς κατευθείαν στην κάμερα – έτσι με αυτόν τον τρόπο θα έχεις άριστη οπτική επαφή.

5. Να είσαι έτοιμος/η 10 λεπτά πριν την έναρξη
Δεν έχει σημασία αν είναι εξ’ αποστάσεως ! είναι απαραίτητο να είσαι έτοιμος/η 10 λεπτά πριν και να έχεις ελέγξει την σύνδεση, τα μικρόφωνα, κάμερες κλπ.

6. Επαγγελματίας
Ο επαγγελματισμός είναι το Α και το Ω !
Για αυτό ακριβώς τον λόγο ντύσου και περιποιήσου τον εαυτό σου όπως θα πήγαινες σε ένα κατά πρόσωπο interview. Σημείωσε ότι μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείς από την θέση σου.

7. Επικοινώνησε Αποτελεσματικά
Η επικοινωνία σου είναι απαραίτητο να είναι στοχευμένη, χωρίς υπερβολές και φλυαρίες. Και παράλληλα να ακούς χωρίς να διακόπτεις. (η πιο σημαντική δεξιότητα της επικοινωνίας). Επίσης μεγάλο πλεονέκτημα θα σου δώσει εάν κάνεις ερωτήσεις συγκεκριμένες για τα θέματα τα οποία μιλάτε.

8. Αυτοπεποίθηση
Η αυτοπεποίθηση είναι το πρώτο πράγμα που θα αξιολογήσουν σε σένα.Πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις και μετάδωσε το σε αυτούς – ότι πραγματικά είσαι το ιδανικό άτομο για αυτούς.

Είμαι σίγουρη ότι αν εφαρμόσετε τα πιο πάνω θα αυξήσετε τα ποσοστά επιτυχίας σας.

Christofi Vasiliki
Communication, Soft Skills
NAMA Certified Anger Management Specialist, 
PR Specialist
Trainer and Coach

Survey

What is your Work most important Motivator?

View Results

Loading ... Loading ...

Πως μπορούμε να Συμβάλλουμε;

Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς ή την επιχείρηση σας

Testimonials

Πολύ επιμορφωτικό, μας δόθηκαν γνώσεις αντιμετώπισης των υφιστάμενων. Πολύ καλός ο Κύριος Μουζούρης.

Παύλος Νικολάου, P. Orphanides Steel Construction