Θαύματα Δεν Γίνονται!

Οι εταιρείες προτιμούν περισσότερο τους θετικούς ανθρώπους παρά τους αρνητικούς! Και ο λόγος είναι ότι η αρνητική ενέργεια κοστίζει και κάνει τους ανθρώπους να δουλεύουν πιο αργά αλλά και να κάνουν συνέχεια παράπονα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία του αρνητικού εργασιακού περιβάλλοντος , και τότε χρειάζεται συγκεκριμένους τρόπους και τεχνικές για να ανατρέψεις την υφιστάμενη κατάσταση.

Και συνήθως σκεφτόμαστε:

  1. Τα άτομα τα οποία είναι αρνητικά το κάνουν εσκεμμένα ? —————– Συνήθως Όχι
  2. Τους μιλάει κάποιος για αυτό ? —————————————————– Συνήθως Όχι
  3. Πόσο εύκολο είναι να τους μιλήσεις? ——————————————— Πολύ δύσκολο
  4. Πως αντιδρούν όταν τους μιλήσεις? ———————————————– Θυμώνουν και το αρνούνται

Βάση της επαγγελματικής εμπειρίας που έχω αυτές οι καταστάσεις Θεωρούνται από τα πιο δύσκολα περιστατικά διαχείρισης σε ένα οργανισμό, όμως θαύματα δεν γίνονται χρειάζεται να κάνεις κάτι !

Τι θα μπορούσες να κάνεις:

  1. Αρχικά να αξιολογήσεις αξιοκρατικά εάν το άτομο το κάνει εσκεμμένα
  2. Να προσπαθήσεις να μιλήσεις στο άτομο για αυτή την συμπεριφορά με επιχειρήματα αποφεύγοντας να κάνεις κριτική
  3. Αν πιστεύεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει το άτομο αυτό τότε –  προσπάθησε να εκπαιδευτείς σε αυτό τον τομέα εσύ ή το άλλο άτομο και να επικοινωνήσεις με ειδικούς στο αντικείμενο. Σίγουρα ο ειδικός μπορεί να το επικοινωνήσει καλύτερα από τον καθένα.

Υπάρχουν συγκεκριμένα μοντέλα και τεχνικές διαχείρισης αρνητικών ανθρώπων αλλά και αντιστροφής της αρνητικής ενέργειας σε θετική και αυτό θα μοιραστώ μαζί σας στο σεμινάριο: Μετατρέψτε την Αρνητική Ενέργεια σε Θετική Ενέργεια στον Εργασιακό σας Χώρο

Christofi Vasiliki
Communication, Soft Skills and PR Specialist – Trainer and Coach
Conicon Ltd

Survey

What is your Work most important Motivator?

View Results

Loading ... Loading ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ;

Για να συζητήσουμε για το πώς μπορεί η ομάδα μας να συμβάλει να επιτύχει η επιχείρηση σας τα επιθυμητά αποτελέσματα , παρακαλώΕπικοινωνήστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Ήταν ένα πολύ χρήσιμο σεμινάριο και ένιωσα χαρούμενη που συμμετείχαμε ως εταιρεία. Πήραμε νέες ιδέες και μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε για τη βελτίωση της δουλειάς μας και της εταιρείας. Ο εκπαιδευτής ήταν εξαιρετικός, όλα τα παραδείγματα που παρουσίασε ήταν πολύ κατανοητά.
Elia Charalambous, Annitak Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization