Άρθρα

Διοργάνωση Εκδηλώσεων – Τι να αποφύγετε?

 

Φαινομενικά η διοργάνωση εκδηλώσεων είναι εύκολη υπόθεση, μέχρι την στιγμή που αρχίζεις να τη διοργανώνεις και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν πάρα πολλά να γίνουν.

(περισσότερα…)

6 Τρόποι για να Μειώσεις το Άγχος

Το άγχος είναι ένα συναίσθημα το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό. Πολλές φορές όμως  δεν μπορούμε να το ελέγξουμε έτσι καταλήγουμε να ξεχειλίζουμε από άγχος.

(περισσότερα…)

5 Τρόποι για να έχεις Θετική στάση στο χώρο εργασίας σου

Η θετική ενέργεια είναι στάση ζωής! Είναι ο τρόπος που βλέπουμε τα πράγματα που έρχονται στην ζωή μας είτε αυτά είναι επαγγελματικά ή προσωπικά.  Η θετική ενέργεια δεν μπορεί να φθαρεί αλλά ούτε να αλλάξει μέσα από τις εμπειρίες από μόνη της. Εμείς κάνουμε την επιλογή για το πώς βλέπουμε τα πράγματα που έρχονται.

(περισσότερα…)

(English) How to become a Business Consultant without Grey Hair – Α Real Story

When I started operating in UAE as a Business Consultant, 18 years ago at the age of 37, I had to go through a process of obtaining a Consultant’s Licence which among other things included an interview with the Department of Trade and Industry in Dubai.

(περισσότερα…)

8 Βήματα για να επιλύσεις μια διαφωνία ή σύγκρουση

Οι διαφωνίες και οι συγκρούσεις είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο στο εργασιακό περιβάλλον αλλά και στο οικογενειακό.
Έτσι ακολουθώντας τα πιο κάτω βήματα θα είστε σε θέση να βρίσκετε λύσεις και όχι προβλήματα.

(περισσότερα…)

Οι 2 πιο σημαντικές και οι 2 άσχετες ερωτήσεις που πρέπει να ρωτήσετε τους Συμβούλους και τους Εκπαιδευτές προτού τους προσλάβετε

(περισσότερα…)

Η Σύγχρονη Αντίληψη του Marketing και των Πωλήσεων

Το Marketing και οι Πωλήσεις πλέον πάνε μαζί στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από πληροφόρηση και παραπληροφόρηση, ψηλές ταχύτητες, μεγάλες, συχνές και ακαριαίες αλλαγές. Όλα αυτά δημιουργούν ένα περιβάλλον συνεχούς αβεβαιότητας και κατεπέκταση σύγχυσης του καταναλωτή και των αγορών.

(περισσότερα…)

Η επιθετική Επικοινωνία με πελάτες τους φέρνει κοντά σας ή απλά τους απομακρύνει;

Καθημερινά έχουμε επικοινωνία με πελάτες, έτσι μέσα από τον τρόπο που εκφραζόμαστε καθορίζονται οι μετέπειτα πράξεις των πελατών αλλά και οι δικές μας.

(περισσότερα…)

8 Τρόποι να ενισχύσετε την επικοινωνία σας

Το να μπορείς να επικοινωνείς αποτελεσματικά στις μέρες μας είναι πρόκληση, καθώς ο καθένας προσπαθεί να επικοινωνήσει τα δικά του θέματα χωρίς να λαμβάνει πολλές φορές υπόψιν του τα άτομα που έχει απέναντι του. Έτσι πιο κάτω θα μοιραστώ μαζί σας 8 πρακτικούς τρόπους για να ενισχύσετε την επικοινωνία σας.

(περισσότερα…)

Τι Δεν είναι Δημόσιες Σχέσεις – 8 πρακτικές που πρέπει να αποφύγετε αν θέλετε να εφαρμόσετε επιτυχημένες Δημόσιες Σχέσεις με τους πελάτες σας;

Οι δημόσιες σχέσεις στο μυαλό μας έχουν παρεξηγηθεί…Έτσι πιο κάτω θα σας δώσω 8 πρακτικές που πρέπει να αποφύγετε για να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα και να καθοδηγείτε αυτούς που θα αναλάβουν να κάνουν αυτή την δουλειά:

(περισσότερα…)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘHΣΟΥΜΕ;

Για να συζητήσουμε για το πώς η ομάδα μας μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σας να επιτύχει πραγματικά αποτελέσματα, παρακαλώ
Επικοινωνείστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είχε εξ αρχής συγκεκριμένους και ξεκάθαρους στόχους τους οποίους οι εκπαιδευτές κατάφεραν να φέρουν εις πέρας και να μεταδώσουν στους εκπαιδευόμενους μέσα από ασκήσεις, συζήτηση και εύστοχα πρακτικά παραδείγματα μέσα από την εμπειρία τους στον…
Irene Manti, Marketing & Sales Department, TÜV CYPRUS (TÜV NORD) Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization