Τι πρέπει να ξέρετε για την Γλώσσα του Σώματος στις Συνεντεύξεις (Interviews)

Νομίζετε ότι η γλώσσα του σώματος είναι σημαντική στις συνεντεύξεις ;;

Αυτό που έχω να σας πω μέσα από την εμπειρία μου είναι ότι το 50% ίσως και περισσότερο της προσοχής των ανθρώπων συγκεντρώνεται στην γλώσσα του σώματος… Οπότε πιο κάτω θα σας δώσω στην πράξη πως πρέπει να είστε σε σχέση με την γλώσσα του σώματος στις συνεντεύξεις.

 

  1. Αφού έχετε πάει (τουλάχιστο 10 λεπτά πιο νωρίς) μην καθίσετε σκυθρωποί και καμπουριασμένοι… έτσι δείχνεται ότι δεν έχετε αυτοπεποίθηση. Καθίστε ίσια και με τους ώμους προς τα πίσω (να δείχνεται ότι πιστεύτε στον εαυτό σας)  μην βάζετε κάτι μπροστά σας γιατί δείχνεται ανασφάλεια. (εικόνα 1,2 αρνητικές, η εικόνα 3 η πιο θετική)

avoli katastasi xwris autopepithisi dimiourgia empodiou prin to interview dixni sigouria

 

  1. Αφού σας φωνάξουν και μπείτε στο χώρο της συνέντευξης ξεκινήστε εσείς την χειραψία

xekinima xeirapsias

  1. Χρησιμοποιήσετε το αληθινό σας χαμόγελο και όχι το ψεύτικό (όλοι καταλαβαίνουν πλέον τα χαμόγελα)

xamogelo fake and real

  1. Όταν καθίσετε η στάση του σώματος σας να είναι προς το άτομο το οποίο σας μιλάει (αν υπάρχουν δύο άτομα να γυρνάτε εναλλάξ αναλόγως με το άτομο που σας μιλάει.

endiaferon o enas ston allo  adiaforia apo ton ena atomo

  1. Μην ακουμπάτε πίσω χαλαρά στην καρέκλα, καθίστε με ίσια την πλάτη και τα χέρια σας να είναι σε κίνηση (πολύ καλή κίνηση είναι η πιο κάτω που είναι ενωμένες οι άκριες των δακτύλων μας – πολύ θετική στάση χεριών)

anoterotita yperifania arxizontas tin epikinwnia

  1. Ο τόνος της φωνής (ναι είναι μέρος της γλώσσας του σώματος) σας να αυξομειώνετε ανάλογα με αυτά που λέτε και την έμφαση που θέλετε να δώσετε

 

  1. Αφού τελειώσετε την συνέντευξη ευχαριστήστε (δώστε το χέρι σας για χειραψία, χαμογελάστε – αληθινό χαμόγελο) και προχωρήσετε προς την έξοδο.

 

Μέσα από τα πιο πάνω βήματα η γλώσσα του σώματος σας στις συνεντεύξεις θα είναι θετική οπότε θα είστε βήμα πιο κοντά στην επιτυχία…..

Καλή επιτυχία και πάνω από όλα πίστεψε ότι μπορείς να τα καταφέρεις !!

Christofi Vasiliki

Communication, Soft Skills and PR Specialist – Trainer and Coach

Conicon Ltd

Survey

What is the main reason people fail to engage at the workplace?

View Results

Loading ... Loading ...

ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ;

Για να συζητήσουμε για το πώς μπορεί η ομάδα μας να συμβάλει να επιτύχει η επιχείρηση σας τα επιθυμητά αποτελέσματα , παρακαλώΕπικοινωνήστε μαζί μας ►

ΓΝΩΜΕΣ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εξαιρετικά υποβοηθητικό για κάθε υπεύθυνο άτομο ανεξαρτήτως οργανισμού. Υπήρξε χρήση ζωντανών παραδειγμάτων από την καθημερινότητας για διευκόλυνση στην θεωρεία. Ο κος. Μουζούρης ήταν πάρα πολύ καλός. Μεταδοτικός, ενθουσιώδης και κρατούσε συνεχώς ψηλά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.

Βασίλης Θουκυδίδης, P.M.G.TH Odion Archangelou Ltd

Photo Gallery

Attend one of our seminars!

Έργα Συμβουλευτικής Πελατών

Conicon Client Story - Business Process Optimization